Sådan undgår du julerod: Hvor er kvitteringen?

Opbevaring af kvitteringerHar du nogensinde ledt forgæves efter en kvittering, som du skulle bruge for at kunne bytte en ting?

Eller endnu værre; har du ledt forgæves efter en kvittering, som en anden skulle bruge, for at han kunne bytte den ting, han havde fået af dig?

Jeg har prøvet begge dele. Det er ærgerligt, og det kan være pinligt.

Men for dælen da, det er da også svært at holde styr på alle de små lapper papir man får udleveret, hver gang man køber noget. Særligt her i julemåneden bliver det jo til RIGTIG mange lapper papir, som vi i langt de fleste tilfælde aldrig skal bruge igen. Men hvis vi skal, så er det surt, at de er væk.

Nogle mennesker er af natur så ordentlige, at de sætter alle kvitteringer pænt ind i en mappe i kronologisk rækkefølge. Hvis det er dig, så har du ikke brug for at læse videre.

Er du derimod ligesom mange af os andre, så har du nogle kvitteringer liggende i din pung, i en bunke på køkkenbordet eller i den skål på reolen, der egentlig kun var til pynt. Det kan også være, at du aldrig har fået kvitteringen op af posen, før denne blev sat i skraldestativet og fyldt med kartoffelskræller og tomme mælkekartoner.

Hvis du har det sådan, oplever du nok (ligesom jeg ofte har gjort), at der er kvitteringer, der forsvinder.

Jeg har prøvet mange forskellige metoder til at holde styr på mine kvitteringer. Og jeg har fundet ud af, at hvis det er for kompliceret, så får jeg det ikke gjort. Derfor bruger jeg nu en meget enkel metode, som måske også vil virke for dig.

Når jeg er ude at handle, beder jeg altid om at få kvitteringen i hånden, så jeg kan lægge den i pungen med det samme. På den måde undgår jeg, at den forsvinder i plastikposevrimlen.

Når jeg kommer hjem (eller et par gange om ugen), ”vælter” jeg alle kvitteringerne over i en arkivmappe med en lomme for hver måned i året.

Jeg er ligeglad med, om kvitteringerne ligger i den rigtige rækkefølge, når bare der kun ligger kvitteringer fra den pågældende måned i den enkelte lomme.

Arkivmappen er mine kvitteringers hjem. Og jeg har jo hørt så mange gange, at det er nemmest at holde orden og finde det, man skal bruge, når ting har et hjem.

Det kan godt være, at der ikke er den skønneste orden i det lille hjem – men det er acceptabelt, og jeg ved præcis, hvor jeg skal lede, når onkel Finn har brug for at bytte den sweater, jeg vil give ham til jul.

Hvad gør du med dine kvitteringer?

Click Here to Leave a Comment Below

GRATIS e-guide og tips til mere tid og overskud i hverdagen
Close

Få min GRATIS e-guide ”9 genveje til en hverdag med mere tid og mindre stress”

  • + helt konkrete tips til, hvordan du frigør tid til det, der er vigtigst
  • + løbende inspiration til, hvordan du kan få mere glæde ind i hverdagen
  • + direkte besked, når jeg har gode tilbud