Start altid din oprydning med at smide ud

Oprydning kan virke uoverskueligtOprydning kan virke meget uoverskueligt. For hvor i alverden skal man begynde, og hvor skal man ende?

Måske har du også oplevet at kigge ind i et overfyldt skab eller rum og tænkt, at det virkede som en nærmest umulig opgave at få organiseret alle de ting?

Det kan endda være, at du faktisk HAR forsøgt at rydde op i tingene – flere gange. Blot for at konstatere, at det lynhurtigt lignede kaos igen?

Og måske undrer du dig over, at andre kan finde ud af at holde orden – når nu du synes, det er så svært. Også selvom du har købt de samme kurve og kasser, som de har?

Hvis du har det sådan, så skyldes det sandsynligvis, at du har glemt det allervigtigste i din oprydning.

Nemlig at du altid skal starte med at smide ud.

Og nej, det handler ikke om kun at smide det ud, der f.eks. er gået i stykker. Du skal smide alt det ud, du ikke længere elsker og bruger, for ellers vil de ting blive ved med at skabe rod i dit hjem.

Der er mindst tre rigtig gode grunde til, at du altid skal starte med at smide ud (eller give til genbrug). De kommer her:

1. Du får energi til at fortsætte din oprydning

De fleste kan nok forestille sig, at de får mere energi, når de kommer af med ting, de ikke længere bruger – men alle de kunder, jeg har hjulpet med at rydde op, er uden undtagelse blevet meget overraskede over HVOR meget energi, der bliver frigivet allerede kort tid inde i processen.

For når du smider de ting ud, du ikke længere bruger, så skal du ikke bruge unødig energi på at tage stilling til, hvor du skal gøre af alle de ting. Undlader du derimod at smide dem ud som det første i din oprydning, risikerer du at blive drænet så meget for energi, at du ikke bliver helt færdig med det område, du er i gang med at rydde op i.

Og når der stadig er lidt rod tilbage, kommer der lynhurtigt mere. Rod har det nemlig med at tiltrække rod.

Så skil dig af med alle de ”døde ting” (dem du ikke elsker eller bruger), og få energi til at afslutte dit projekt helt. Så vil du opleve, at det varer meget lang tid, før du skal gentage processen.

2. Du frigør værdifuld plads

Oprydning frigiver værdifuld pladsDet giver sig selv, at når du i din oprydning skiller dig af med en masse ting, så er der mere plads til de ting, du vælger at beholde.

Og det er vigtigt i forhold til at kunne holde orden på længere sigt. Hvis du har luft omkring dine ting, kan du nemt

  • se de ting, du skal bruge
  • få fat i de ting, du skal bruge, og
  • lægge dine ting tilbage efter brug.

Det bliver svært, hvis kassen, skabet eller skuffen er fyldt til randen.

En anden fordel ved at have luft omkring dine ting er, at ledig plads giver en fornemmelse af overskud. Det lyder måske mærkeligt, men du kan jo prøve det af, og se om det ikke også virker sådan på dig.

3. Du får nemmere ved at finde en logisk plads

Du har sikkert hørt mange gange, at alting skal have et hjem, hvis man vil holde orden. Jeg vil tilføje ordet ”logisk”, fordi det er nemmere at holde orden, hvis vi indretter vores hjem efter vores daglige rutiner i hjemmet.

Men det kan være svært at finde en logisk plads til ting, som vi ikke bruger. For de er jo netop ikke en del af vores daglige rutiner.

Når du kun har de ting tilbage, som du elsker og bruger, vil du til gengæld opleve, at det er forbløffende nemt at finde en logisk plads, som både du og andre i din familie nemt kan returnere tingene til efter brug.

Har du svært ved at smide ud?

Det er helt naturligt, hvis du har svært ved at smide ting ud eller forære dem til genbrug. Sådan har de fleste mennesker det.

Det skyldes, at du har en masse følelser forbundet med dine ting.

Derfor kan det være en rigtig god idé at få hjælp til din oprydning. Helst fra én, som ikke er følelsesmæssigt forbundet til dine ting, og som derfor kan stille dig de spørgsmål, der skal til, for at du kan tage en beslutning om at beholde eller smide ud. Det kan være en ven eller veninde – eller en professionel oprydningskonsulent (f.eks. mig).

Britt Løvstad fortæller hvorfor du skal starte din oprydning med at smide ud

Kærlig hilsen

Britt

 

 

 

Her kan du læse 10 rigtig gode grunde til, at det er en rigtig god idé at rydde op i dit hjem.

Click Here to Leave a Comment Below

GRATIS e-guide og tips til mere tid og overskud i hverdagen
Close

Få min GRATIS e-guide ”9 genveje til en hverdag med mere tid og mindre stress”

  • + helt konkrete tips til, hvordan du frigør tid til det, der er vigtigst
  • + løbende inspiration til, hvordan du kan få mere glæde ind i hverdagen
  • + direkte besked, når jeg har gode tilbud